Tomato - Onion Raita || Tamater - Pyaz Raita ||

||टमाटर -प्याज  रायता ||





                  सामग्री :-

                                 1. 1 कप दही
                              2. 1 बारीक कटा प्याज
                              3. 1 बारीक कटा टमाटर
                              4. 1/4  बारीक कटा छला खिला
                              5. नमक स्वाद अनुसार

                तड़का के लिए:-

                                  1.  1 बड़ा चम्मच तेल
                              2. 1/2 चम्मच जी
                             3. 1/4   चम्मच सरसों
                             4. 5-6 करी पत्ता









                             विधि:-


एक बर्तन में दही डालकर उसे अच्छी तरह से फेट ले । उसमें प्याज, टमाटर ,खीरा व नमक डालकर मिलाएं ।
अब तड़का तैयार करें
तड़के के लिए एक पैन में तेल गर्म करें और उसमें कड़ी पत्ता , जीरा और सरसों डालकर 10 से 15 सेकंड पकाएं । गैस ऑफ करें और तड़का को तैयार रायते में डालकर अच्छी तरह से मिलाएं और सर्व करें । 


|| Tomato - Onion Raita ||



              Material:-

                       1. 1 cup yogurt
                       2. 1 finely chopped onion
                       3. 1 finely chopped tomato
                       4. 1/4 finely chopped blister feeding
                       5. salt to taste

          For tempering:-

                          1. 1 tablespoon oil
                          2. 1/2 teaspoon cumin seeds
                          3. 1/4 teaspoon mustard
                          4. 5-6 curry leaves

           Method:-


Put curd in a vessel and whisk it well. Add onion, tomato, cucumber and salt and mix.
Prepare tadka now
Heat oil in a pan for tempering and add curry leaves, cumin and mustard and cook for 10 to 15 seconds. Turn off the gas and add the tempering to the prepared raita and mix well and serve.





No comments:

Do Not Send any spam messages.