Paneer Paratha || पनीर पराठा ||

||पनीर पराठा ||



                सामग्री:-

                                             1. 300 ग्राम गेहूं का आटा
                                         2. 200 ग्राम पनीर
                                         3. 2 बारीक कटी हरी मिर्च
                                         4. 1 इंच कद्दूकस किया  अदरख
                                         5. 2 चम्मच बारीक कटा धनिया पत्ता
                                         6. धनिया पाउडर एक छोटी चम्मच
                                         7. 1/4  छोटी चम्मच लाल मिर्च पाउडर
                                         8. नमक स्वादनुसार
                                         9. तेल या घी


                     विधि:-

स्टफिंग के लिए:-


पनीर को कद्दू कस कर ले । अब पनीर में बारीक कटी हरी मिर्च, कद्दूकस किया अदरख, बारीक कटा धनिया पत्ता, धनिया पाउडर,  लाल मिर्च पाउडर और नमक डाल दे। अब पनीर को मिक्स कर दे ।

एक बर्तन में आटा लेंगे । आटा में आधा छोटी चम्मच नमक और 2 छोटी चम्मच तेल डाल दे । अब गुनगुने पानी से नरम आटा गूथ लें 
आटे का एक छोटा डो लेंगे । उसने  स्टफिंग को फील कर दे ।

अब रोटी का आकार दें । रोटी को दोनों साइड से घी लगा कर पकाएं । हमारा पनीर पराठा बनकर तैयार है । आप इसे किसी भी सब्जी या अचार के साथ खाएं । 











             Material:-

                          1. 300 grams wheat flour
                          2.  200 gm cottage cheese
                          3. 2 finely chopped green chilies
                          4. 1 inch grated ginger
                          5. 2 tablespoons finely chopped coriander leaves
                          6. Coriander powder a teaspoon
                          7. 1/4 teaspoon red chili powder
                          8. Salt to taste
                          9. Oil or ghee

                  Method:-

For stuffing:-



Pumpkin the cheese tightly. Now add finely chopped green chillies, grated ginger, finely chopped coriander leaves, coriander powder, red chili powder and salt to the paneer. Now mix the paneer.

Take flour in a vessel. Add half a teaspoon of salt and 2 teaspoons of oil to the flour. Now knead soft dough with lukewarm water.
Take a small dough of flour. He made the stuffing feel.
Now shape the bread. Cook the roti with ghee from both the sides. Our paneer paratha is ready. You should eat it with any vegetable or pickle.








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