Bengali Potol Bhaja || बंगाली पोटोल भाजा ||

|| बंगाली पोटोल भाजा ||


               सामग्री:-


                       1. 250 ग्राम परवल
                       2. 1/2 कप सरसों तेल
                       3. 1 चम्मच हल्दी पाउडर
                       4. नमक स्वादानुसार



                विधि:-


परवल को धोकर सूती कपड़े से पोछ ले। बिच से लंबाई में काट लें। एक बर्तन में नमक व हल्दी डालकर मिलाएं। इस मिश्रण को अच्छी तरह से परवल में लगाएं। कड़ाही में तेल गर्म करें और उसमें परवल को ब्राउन होने तक पकाएं। टिसू पेपर पर निकाल लें। हमारा बंगाली पोटोल बन कर तैयार है। इसे गर्मागर्म सर्व करें।  







 ||Bengali Potol Bhaja ||


              Material:-


                      1. 250 grams Parwal
                      2. 1/2 cup mustard oil
                      3. 1 teaspoon turmeric powder
                      4. Salt to taste


            Method:-



Wash the parwal and wipe it with a cotton cloth. Cut into pieces lengthwise. Put salt and turmeric in a vessel and mix. Apply this mixture well in the parwal. Heat the oil in the pan and cook the parwal until it turns brown. Take it out on Tisu paper. Our Bengali Potol is ready. Serve it hotly.

No comments:

Do Not Send any spam messages.