Carrot - Amla Raita || Gajar - Amla Raita ||





|| गाजर - आंवला रायता ||




                 सामग्री:-


                        1. 1 कप दही
                        2. 1 कद्दूकस किया गाजर
                        3. 4 बारीक कटा आंवला
                        4. 1/4 चम्मच लाल मिर्च पाउडर
                        5. 1/4 चम्मच दरदरा सरसों
                        6. 2 चम्मच कद्दूकस किया नारियल
                        7. 1 बारीक कटी हरी मिर्च


               तड़के के लिए:-


                         1. 1/4 चम्मच तेल
                         2. 10 करी पत्ता
                         3. 1/4 चम्मच सरसों
                         4. 1/4 चम्मच जीरा


                   विधि:-



एक बड़े बर्तन में दही और नमक डालकर अच्छी तरह से फेंट लें।  एक कटोरी में आंवले के टुकड़े, दरदरा किया सरसों,  नमक और लाल मिर्च पाउडर डालकर मिलाएं। 15 मिनट के लिए ढककर छोड़ दें। अब दही में गाजर,  नारियल,  हरी मिर्च और आंवले वाला मिश्रण डालकर मिलाएं। तड़का के लिए एक छोटे से पैन में तेल गर्म करें। उसमें सरसों, जीरा व करी पता डालें। इस मिश्रण को रायते में डालकर मिलाएं। हमारा रायता बन कर तैयार है। अब आप इसे सर्व करें।










|| Carrot - Amla Raita ||


               Material:-


                         1. 1 cup yogurt
                         2. 1 Grated Carrot
                         3. 4 finely chopped amla
                         4. 1/4 teaspoon red chilli powder
                         5. 1/4 teaspoon coarse mustard
                         6. 2 tablespoons grated coconut
                         7. 1 finely chopped green chili


                For tempering:-


                             1. 1/4 teaspoon oil
                             2. 10 curry leaves
                             3. 1/4 teaspoon mustard
                             4. 1/4 teaspoon cumin seeds


                  Method:-


Add yogurt and salt in a large vessel and whisk well. Put amla pieces, mustard, salt and red chili powder in a bowl and mix. Cover and leave for 15 minutes. Now add carrot, coconut, green chilli and amla mixture to the curd and mix. Heat oil in a small pan for tempering. Add mustard, cumin and curry address to it. Add this mixture to raita and mix. Our raita is ready. Now you serve it.


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