Gram flour and onion cheela || Besan Aur Pyaz Ka Chila ||





|| बेसन और प्याज का चीला || 


बेसन प्याज का चीला सुबह के नाश्ते के लिए एक बेस्ट डिश है। आप रोज के नाश्ते से अगर बोर हो गए हैं, तो यह एक अलग टाइप का नाश्ता बनकर रेडी है और यह झटपट बन कर तैयार हो जाता है। यह ऐसा नाश्ता है, जो घर के सभी लोग पसंद करेंगे।  



               सामग्री:-



                        1. 1 कप बेसन
                        2. 1 बारीकी काटा प्याज
                        3. 2 बारीकी कटी हरी मिर्च
                        4. थोड़ा बारीकी काटा धनिया पत्ता
                        5. नमक स्वादनुसार
                        6. तेल - आवश्यकतानुसार


               सर्व करने के लिए:-


                       1. बारीक कटा प्याज
                       2. हरी चटनी


                  विधि:-



एक बाउल में तेल के अलावा सभी सामग्री डालकर मिला दें। धीरे-धीरे पानी डालते हुए गाढ़ा घोल तैयार करें। नमक को भी डाले। नॉन स्टिक पैन में गर्म करके उसमें थोड़ा सा तेल डालें।  एक बड़ा चम्मच धोल पैन में डालें और उसे गोल आकार में फैला दें।  चीला के आसपास ऊपर से हल्का सा तेल डालते हुए दोनों ओर से सुनहरा होने तक पकाएं। चीला के ऊपर थोड़ी सी हरी चटनी और थोड़ा सा प्याज डालें और सर्व करें।








|| Gram flour and onion cheela ||


Besan onion cheela is the best dish for breakfast. If you are bored with daily breakfast, then it is ready to be a different type of breakfast and it is ready to be made instantly. This is a breakfast that everyone in the house will like.



               Material:-


                          1. 1 cup gram flour
                          2. 1 thinly sliced ​​onion
                          3. 2 finely chopped green chilies
                          4. Slightly chopped coriander leaves
                          5. Salt to taste
                          6. Oil - As required


               To serve:-


                        1. Finely chopped onion
                        2. Green Chutney


              Method:-



Put all the ingredients except oil in a bowl and mix. Prepare a thick solution by slowly adding water. Add salt as well. Heat a non stick pan and add some oil to it. Pour one tablespoon of the dhol into the pan and spread it in a round shape. Add light oil from the top around the cheela and cook till it becomes golden from both the sides. Pour some green chutney and a little onion over the cheela and serve.

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